Navázali jsme spolupráci s firmou EKROST a tak jsme pro Vás připravili možnost kombinace špičkových technologií z oblasti ekologie a obnovitelných zdrojů.

Firma EKROST jsou specialisté na prodej a realizaci zelených střech Optigreen. Společnost působí na trhu od roku 2011 a díky více než desetiletým zkušenostem, odborně proškolenému personálu, znalosti oboru a cílenému výběru dodavatelů Vám zaručují bezproblémové realizace zelených střech.

Díky tomuto spojení Vám můžeme nabídnout nejen  možnost realizace Vaší zelené střechy, ale také možnost využití kombinačního zvýhodnění s některým z našich produktů.

A to nejen zateplení, klimatizace či tepelné čerpadlo, ale díky speciálnímu kotvení také realizaci tzv. Biosolární střechy.

Vše pro Vás vyřídíme a připravíme dle Vašich představ.

  • Příprava projektu na míru.
  • Kompletní zajištění dotace v maximální možné výši.
  • Odborná realizace
  • Záruční i pozáruční servis

Biosolární střecha

Maximální využití zelené střechy a fotovoltaických panelů dosáhneme tak, že obě tyto technologie zkombinujeme dohromady.

Hovoříme pak o takzvané biosolární střeše.  Mezi hlavní výhody tohoto řešení se řadí zvýšení výkonu fotovoltaických panelů. Panely dosahují ideálního výkonu při 25°C. Při vyšší teplotě se výkon snižuje. Povrch střešní hydroizolace se může v závislosti na typu folie rozpálit na cca 60 – 80 °C. Rostliny pomocí transpirace svoje okolí ochlazují a tak zabraňují snížení výkonu panelů. Za rok se jedná v průměru o zvýšení výkonu o cca 4 – 5 %.

Negativně na panely působí i polétavý prach, který může snížit jejich účinnost až o 10 %. Rostliny tento prach zachytávají a tím čistí vzduch čímž pozitivně působí i na lidské zdraví. V ideálních podmínkách snižují objem polétavých prachových částic v ovzduší až o 30 %.

Zelenou střechu umíme dodat do sklonu střechy 45°

Patentovaný systém zadržovacích sítí a prahových dílců a vegetačních rohoží Optigrün umožňuje realizovat zelené střechy prakticky kdekoliv. Vždy samozřejmě s ohledem na statiku objektu.

Nezávazná poptávka